„Arhiva Serile Filmului Românesc”

„Arhiva Serile Filmului Românesc”, o noutate realizată în parteneriat cu Rock House Events și Radu Cristian Nema

13054819_573155736200302_659713734_o

Serile Filmului Românesc, ediția a VII-a, vin anul acesta cu o noutate: conferințele, dezbaterile, întâlnirile cu invitații, interviurile și lansările din cadrul festivalului vor intra într-o arhivă specială. Arhiva este dedicată cinematografiei românești și va fi realizată cu scopul păstrării și valorificării „memoriei cinematografice” autohtone.

Timp de șase ani, am adus filme vechi, filme noi, filme premiate național și internațional, dintre care unele cu premieră la Iași, în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc.

Arhiva festivalului a venit ca noutate anul acesta pentru că am trecut de fiecare dată prin emoțiile primelor întâlniri cu actorii noștri preferați, pentru că am luat contact direct cu publicul cinefil ieșean, pentru că momentele trăite de câțiva ani încoace sunt unice. Bucuria revederii și rememorării este specială. Înregistrările vor fi realizate tehnic și artistic de către fotograful Radu Cristian Nema, împreună cu echipa de la Rock House Events, partener al festivalului nostru. Și cum lucrurile frumoase păstrează ecoul în timp, acest fapt rămâne ca semn de respect și dăruire pentru filmul românesc și valorile acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *