Casa de Vinuri Huși: gustul bun al amintirilor filmice

De patru ani, Casa de Vinuri Huși ne bucură invitații cu soiuri albe și roșii, licori dulci și seci, arome și buchete strânse de pe dealurile orașului cunoscut drept „țară a vinurilor”. Cu o tradiție de peste 22 de ani, Casa de Vinuri s-a remarcat prin soiurile specifice zonei: Zghihara de Huși, Busuioaca de Bohotin de Huși și Feteasca albă și neagră, cărora li s-au alăturat specialități de vin precum Merlot, Cabernet, Sauvignon, Muscat Ottonel de o calitate superioară.

„Vinul, ca și sărutul, se ia la început câte puțin și la urmă cu gura plină. Alminteri nu-i simți adevăratul gust”, spunea Gheorghe Csavossy.

Nuanțe de roșu aprins, roz trandafiriu sau de un galben licoros, ne vor umple paharele și ne vom delecta cu aceste arome la un film bun și la o discuție cu actorii. Vom simți intensitatea specialităților de vin și la Bojdeuca lui Creangă unde parcă poate fi auzit spunând, ca altădată „Mă închin la cinstita fața voastră ca la un codru verde, cu un poloboc de vin și cu unul de pelin”.

Mulțumim, Casa de Vinuri Huși pentru aromele deosebite pe care le aduceți în festival!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *