Fotograful Cristian Radu Nema se alătură „Serilor Filmului Românesc”

Fotograful Cristian Radu Nema se alătură „Serilor Filmului Românesc”

La ediția a VII-a a Serilor Filmului Românesc, se alătură ideii de a promova și de a susține filmul autohton, fotograful și producătorul Cristian Radu Nema. Este singurul fotograf român acreditat la Festivalul de Film de la Cannes și cunoaște lumea „covoarelor roșii”, precum și minunățiile acesteia. Este un apropiat al filmului românesc și are cea mai mare colecție de filme românești. Cristian Radu Nema va onora festivalul cu prezența și participarea, urmând ca fotografiile și înregistrările din cadrul Serilor Filmului Românesc să se materialinema sfrzeze în produse foto-audio-video (colecții) pentru posteritate și pentru arhiva festivalului, precum și pentru cea a cinematografiei românești.

Mesajul lui Cristian Radu Nema pentru Serile Filmului Românesc
„Mulți spun că arta este o magie. Și invers. Câțiva dintre ei recunosc faptul că arta filmului transcede lumea noastră. Pentru mine personal însă, filmul reprezintă arta de a trăi. Iar filmul românesc este, în cazul de față, chintesența plăcerii de a trăi. La Iași, o echipă de suflete magice au dat naștere unui Templu. Al Filmului Românesc.
Sunt câteva zile pe an atunci când atenția culturii românești se redirecționează pe acele meleaguri, unde ceea ce e mai frumos pe lumea asta primește respectul care i se cuvine pe deplin: munca actorilor, a regizorului, a operatorului, a monteourului .. munca unor oameni care se concretizează în ceva unic.
Din 2009, am avut șansa să trăiesc momente unice pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes, printre personalitățile mondiale ale cinematografiei, și voi fi recunoscător o viață întreagă. Însă pe Serile Filmului Românesc îl iubesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *