Mulțumiri SFR: Gina Popa, jurnalista din Iași care promovează evenimentele culturale locale

Mulțumiri SFR: Gina Popa, jurnalista din Iași care promovează evenimentele culturale locale

Este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști ieșeni în domeniul culturii. Cu o vechime de 20 de ani în domeniul jurnalismului și anganjat al ziarului Evenimentul Regional al Moldovei timp de 13 de ani, Gina Popa se simte în largul ei atunci când scrie despre proiectele și evenimentele culturale ale Iașului.Unul dintre aceste proiecte, este și festivalul Serile Filmului Românesc (SFR), despre care a scris cu mult drag și la care a participat de la primele ediții.

Începând cu ediția a IV-a, ziarista a prezentat cele mai importante momente din festival. În 2013, aceasta a anunțat atât venirea Irinei-Margareta Nistor la SFR, cât și programul festivalului (Ziarul Evenimentul). Un alt articol din cadrul acestei ediții face referire la câteva testimoniale din partea Natașei Raab și din partea lui Liviu Brătescu (Ziarul Evenimentul).

Prima zi a ediției a V-a a festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL a fost relatată de Gina într-un articol publicat pe Evenimentul Regional al Moldovei, în care a susprins declarațiile importante ale lui Mircea Daneliuc (Ziarul Evenimentul).

Primul articol referitor la ediția a VI-a  reprezintă un îndemn adresat tinerilor de a se înscrie ca voluntari la Serile Filmului Românesc TIMPUL (Ziarul Evenimentul).Ulterior, la secțiunea „Cultural” a ziarului Evenimentul Regional al Moldovei, Gina Popa a revenit cu un articol în care a vorbit despre cel mai important film din festival, Reconstituirea și despre invitatul special al ediției – actorul George Mihăiță (Ziarul Evenimentul). George Mihăiță a fost subiectul articolului postat chiar în prima zi a festivalului. 12891593_1300423829987263_2963533517113002174_oTot în acest articol, a fost prezentat programul ediției a VI-a (Ziarul Evenimentul). Conferința de presă din prima zi a festivalului a fost relatată de Gina într-un text în care a surprins câte o declarație de la fiecare invitat (Ziarul Evenimentul). Un moment important pe care jurnalista l-a expus a fost Gala „Declarație de dragoste” care împlinise 20 de ani (Ziarul Evenimentul).

            La ediția a VII-a a festivalului Serile Filmului Românesc, Gina a scris un articol despre înscrierea ca voluntar anul aceasta (Ziarul Evenimentul). Într-un alt articol referitor la ediția aceasta, jurnalista a vorbit despre filmele care vor face parte din program (Ziarul Evenimentul).

Îi suntem recunoscători pentru aportul adus festivalului nostru și în semn de recunoștință, îi dorim mult succes la Palatul Culturii, unde recent a devenit consilier Relații Publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *