Bianca Brad

Bianca Brad

A pășit în lumea filmului îndrumată de mama sa. Când era mică, nu visa să fie actriță, ci stewardesă. Primul film în care a jucat a fost Al patrulea gard lângă debarcader, în regia Cristianei Nicolae, însă marele său debut a fost cu filmul Zâmbet de Soare.

Pe tot parcursul facultății a jucat în filme de lungmetraj, în filme studențești, a prezentat modă și spectacole. Pentru a fi independentă financiar, și-a făcut o carieră în modă. Neexistând agenții de manechine și cursuri de inițiere, pe atunci, a învățat să meargă pe podium singură, să pozeze și să se fardeze, inspirându-se de la colegele de prezentare.

A început o carieră în televiziune, imediat după revoluție, când a ajuns pe platourile Televiziunii Române, moderator, alături de Cristian Țopescu, Liviu Tudor Samuilă și Corina Voicu. A urmat apoi altă producție de televiziune, filmată pe litoral, împreună cu Răzvan Popa, Trei din zece pentru un show. A mai prezentat Emisiune în limba germană, Dragobete, AutoMondial TV, Festivalul de muzică Mamaia, Cerbul de Aur în 1992 și 1994, dar și alte emisiuni de divertisment.

S-a căsătorit și s-a stabilit în Germania, unde și-a continuat cariera în seriale precum Glückliche Reise sau  Zwei alte Hasen. A revenit în România în 1998 și a început diverse colaborări cu televiziunile, a început să prezinte spectacole și colecțiile lui Cătălin Botezatu sau Eli Lăslean. Ultimul film în care a jucat a fost comedia neagră intitulată Bal Bombă, scris și regizat de Liviu Efrimov.

A urmat o carieră în muzică, în premieră a cântat la spectacolul Balansoarul generațiilor, apoi a ajuns să înregistreze piese de teatru radiofonic pentru copii: Misterioasa dispariție a culorilor de Paști și  Pipăruș – Petru și Florea – Înflorit. În anul 2004 a scos piesa Dor de zbor, iar în 2005 piesele Perfect și Nu uita.

În prezent, Bianca Brad se ocupă de Fundaţia Emma, pe care a înfiinţat-o în amintirea fiicei sale, născută fără suflare.