Cristina Flutur

Cristina Flutur

A studiat Literele la Iași și Actoria la Cluj. A prins drag de film pe când făcea parte din echipa teatrului „Radu Stanca” din Sibiu. După o vreme de joacă pe scena teatrului Ludic din Iași, a urmat o întâlnire care i-a schimbat cursul vieții.

A debutat în cinematografie interpretând rolul Alinei, din filmul După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu. Deși nu era întocmai familiarizată cu cinematografia, a reușit să se transpună în rol cu naturalețe, câștigând astfel premiul pentru Cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de la Cannes, în 2012.

Recunoaște că a lăsat teatrul pentru film și afirmă că a găsit în cinematografie o nouă iubire. Premiul de la Cannes a ajutat-o să fie mai relaxată la castinguri; a jucat în două scurtmetraje și într-o miniserie TV în Franța.

Nu ar juca niciodată filme care ar otrăvi mintea și sufletul celor care privesc, îi place să trăiască liber și are mereu zâmbetul pe buze. Pentru Cristina, filmul e asemeni unei ființe, iar meseria aceasta o face să se simtă ca un explorator.