Diana Cavallioti

Diana Cavallioti

Cunoscută astăzi pentru rolul din pelicula Ana, mon amour sau din emisiunea Gala umorului pe care o prezintă la TVR 1, Diana Cavallioti este o actriță cu un bagaj larg de experiențe.

A lucrat de mică la Palatul Copiilor din Galați, a participat la concursuri precum Tip Top Minitop sau  Ala Bala Portocala  și a fost admisă la teatru cu nota 10. Absolventă a secției de actorie din cadrul Universității de Arte Teatrale și Cinematografie (UNATC) din București, Diana și-a început cariera prin spectacole de teatru alături de colegii de facultate și îndrumată de profesori. Unul dintre aceștia este Gelu Colceag despre care spune într-un interviu că „nu prea e genul care îți dă sfaturi, el mai mult te ceartă. Pe mine, de când m-a văzut prima oară, m-a ținut într-o ceartă, ceea ce mi s-a părut foarte constructiv”. A jucat în spectacole alături de Ștefan Bănică Jr. și Emilia Popescu și a filmat în studiouri din Praga. Primul spectacol de teatru pe care l-a jucat a fost Cui i-e frică de Virginia Woolf? la Teatrul de Comedie din București; un spectacol pentru care s-a pregătit multă vreme și pe care l-ar relua mereu cu același entuziasm.

Mereu prezentă pe scena teatrului, Diana Cavallioti este apropiată și de camerele de filmat, dovadă fiind filme precum Restul e tăcere, Cu un pas înainte sau Amintiri din Epoca de Aur în regia lui Cristian Mungiu.

Filmul Ana, mon amour, apărut în cinematografele din România în luna martie a acestui an a ajuns în competiția pentru  Festivalul de Film de la Berlin, considerat unul dintre festivalurile cu cel mai numeros public din lume. Însă, deși este o actriță energică și talentată, spune: „Eu sunt o persoană foarte timidă, de fapt, şi este incredibil, dar dacă m-aş afla pe aceeaşi scenă, eu, Diana Cavallioti, cu un microfon să le vorbesc oamenilor, aș înlemni. Cumva, am impresia că eu sunt un bob de grâu care n-are ce căuta în faţa oamenilor decât prin personaje!”.