Emanuel Pârvu

Emanuel Pârvu

Emanuel Pârvu s-a născut în 1979 în România. A terminat clasa de actorie a Universității Naționale de Teatru și Film, deține un master în Arta Actoriei și este doctor în Structuri Dramaturgice.

A regizat mai multe piese de teatru, fiind nominalizat la Premiile UNITER – Uniunea Teatrală din România în 2006 pentru debut și câștigă Festivalul Național de Comedie în același an.

Este cunoscut pentru rolurile sale din: Bacalaureat (Cristian Mungiu), Amintiri din Epoca de Aur (Cristian Mungiu), Artă (Adrian Sitaru), Portretul Luptătorului la Tinerețe (Constantin Popescu).

A scris și regizat scurtmetrajele: O familie, 2009 – selectat la Festivalul Internațional de Film din Sarajevo, Festivalul Internațional de Film din Trieste, Festivalul Internațional de Film din Valladolid, Pui, cartofi prăjiți și-o cola, 2012 – Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film ANONIMUL. În 2013 Retur, parte dintr-un omnibus numit Actori romani în spatele camerei și în 2016 Meda (scurtmetraj) selectat la Festivalul Internațional de Filme din Rotterdam.  

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor este primul lungmetraj al lui Emanuel Pârvu și va fi lansat în 2017.