Izabela Moldovan

Izabela Moldovan

În anul 1989, Elisabeta Bostan regiza filmul Campioana, un film care avea să fie multipreimiat, un film  care avea să aducă noi staruri. În rolul principal era Izabela Moldovan, care interpreta rolul  gimnastei de 10 ani, Corina Tănase, foarte talentată, dar lipsită de voință. Avea doar 11 ani și jumătate când a început filmările pentru Campioana, atunci a cunoscut-o pe Elisabeta Bostan, cea care ii devine mamă adoptivă, la puțin timp după. Pe vremea aceea era în lotul de junioare și obținea la Campionatul Național de Gimnastică medalia de argint la paralele, cu nota 9,960 și locul I pe echipe, la același concurs, dar după ce Elisabeta Bostan i-a oferit viața și dragostea ei, nu a mai vrut nimic altceva. Filmul i-a schimbat viața, i-a deschis alte orizonturi, iar după un an de zile de lucru, alături de Elisabeta Bostan, a renunțat la sport și a ales familia.

A făcut Liceul de Coregrafie, apoi a absolvit  cursurile de Coregrafie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, iar din 2001 este cadru didactic aici. A făcut studii postuniversitare, masteratul și doctoratul în domeniul filmului. Este căsătorită cu Florin Kevorkian, actor, regizor, director de casting și are două fiice: Anais și Araxi. Izabela Moldovan și-a pus semnătura, ca autor al mișcării scenice și al coregrafiei și la câteva spectacole.

Campioana i-a adus în anul 1991 Mențiune specială la Festivalul ACIN și tot în același an, la Festivalul Giffoni Valle Piano din Italia a primit Premiul pentru interpretare.