Maria Drăguș

Maria Drăguș

Cu origini române, dar stabilită în Germania, Maria Drăguș s-a născut într-o familie de artiști. Cu un tată  român, violoncelist, o mamă germană, dansatoare, Maria i-a convins pe părinți că va face dans. Astfel, a studiat baletul la Palluca University din Dresda. În același timp, s-a înscris la o agenție de casting pentru copii și a inclus în pasiunile sale și actoria.

După castingul pentru Panglica Albă, din 2009, a conștientizat că actoria îi oferă libertate prin dans și prin actul de a juca. Rolul fetiței pastorului din filmul lui Michael Haneke i-a adus premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, la premiile industriei germane de film, iar pelicula a primit și Palme d’Or în același an.  Producțiile în care a jucat după  Panglica Albă au confirmat talentul său desăvârșit.

Văzând peliculele regizorului Cristian Mungiu, și-a dorit foarte mult să colaboreze cu acesta, lucru care s-a și întâmplat. Bacalaureat este drama în care Maria joacă alături de Adrian Titieni, Lia Bugnar și Vlad Ivanov. Spune despre rolul Elizei, din Bacalaureat, că a fost precum un cadou oferit de regizor, și că a jucat folosindu-se de emoțiile interioare.