Maria Obretin

Maria Obretin

Cunoscută pentru recentul rol al lui Kitty, din comedia 6,9 pe scara Richter a lui Nae Caranfil, Maria Obretin a absolvit UNATC București. După facultate, a jucat simultan la Teatrul Act în piesa Norocul îi ajută pe cei îndrăzneți și la Green Hours, în Stop the Tempo.  

Când era la începutul ascensiunii sale în domeniu, visa să joace alături de Mariana Mihuț sau de Victor Rebengiuc. Actrița a jucat, de-a lungul timpului, pe numeroase scene din București, precum Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie sau Godot Cafe -Teatru. A fost partenera lui Șerban Pavlu în serialul Umbre, difuzat de HBO. Când nu e la teatru, Maria Obretin face dublaje la desene animate, ori este vocea unor reclame de pe radio sau TV. Iar dacă nu e de găsit nici aici, sigur e în vacanță, căci îi plac călătoriile și e îndrăgostită de Portugalia.

Spune că atât filmul cât și teatrul sunt două mari iubiri, dar filmul a curtat-o mai târziu. În sfera aceasta a început acum cinci ani, cu un scurtmetraj, Vaca finlandeză, în regia lui Gică Preda.