Paul Palencsar

Paul Palencsar

Jurnalist şi realizator de documentare, Paul Palencsar vine la Iaşi, la Festivalul Serile Filmului Românesc. Deşi a învăţat la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare şi mai apoi a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, master în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi, jurnalismul şi filmul au rămas dragostea lui.

Aşa că în anul 2012 a început masterul în Jurnalism, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. A colaborat cu posturile de televiziune TVR  Iaşi, TVR3 şi Trinitas TV. A realizat filme documentare de interes public, printre care Radu Bercea – Istoria unui destin, Pelerin spre veşnicie, Crăciun în Dubai, Rembrandt, Biblia în imagini, Anton Durcovici, episcopul martir de la Iaşi şi În vie, la cetate.

Premii:

 

  • Premiul UCIN (Uniunea Cineaștilor din România) pentru filmul documentar Radu Bercea, Istoria unui destin, la Festivalul de Film Documentar „Toamnă la Voroneț”, 2016, ca realizator independent;

 

Premiul APTR (Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România ), 2014, pentru film documentar istoric, în calitate de redactor al filmului documentar Anton Durcovici, episcopul martir de la Iaşi, difuzat TVR 1, TVR 3, TVR IAŞI.