Tudor Istodor

Tudor Istodor

Talentul lui Tudor Istodor este o moștenire din familie, de la părinții actori Maia Morgenstern și Claudiu Istodor. Copilăria și-a petrecut-o, cel mai adesea, în teatru, unde era fascinat de jocurile de lumini din încăpere și mai puțin atras de scenă. Încă din anii studenției a lucrat cu regizori de talia lui Lucian Pintilie, Radu Muntean sau Paul Negoescu.

Îi plac multe dintre rolurile pe care le-a interpretat, dar dacă e să aleagă unul, ar fi Happy End, spectacol al Godot Cafe-Teatru, în care partenera de scenă este chiar iubita sa, actrița Raluca Aprodu. În facultate a fost coleg cu Alexandru Potocean și Paul Ipate. A jucat în pelicule precum: Hârtia va fi albastră (2016), Weekend cu mama (2009), Selfie 69 (2016),  Fixeur (2016).

În anul 2016, a fost unul dintre cei zece tineri actori europeni selectați pentru programul Shooting Stars, parte a European Film Promotion, care promovează industria filmului. A impresionat juriul grație versatilității și naturaleții. Tudor Istodor este al șaptelea actor român care participă în acest program, după Maria Popistașu, Anamaria Marinca, Dragoș Bucur, Ana Ularu, Ada Condeescu și Cosmina Stratan.