Absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion, Cătălin Saizescu urmează cariera tatălui său, Geo Saizescu. Acesta s-a remarcat în domeniul regiei de publicitate și televiziune, iar din 2001 și până în prezent este producător de film și televiziune, dar și producător executiv al anumitor videoclipuri pentru Vița de Vie și Paraziții.

De asemenea, numele acestuia se regăsește în filme precum Iubire elenă (2012), Milionari de weekend (2004) sau Grăbește-te încet (1981), fiind și producător pentru Păcală se întoarce (2006) sau Tutunul dăunează grav sănătății (2005).

În 2017, Cătălin Saizescu a regizat Scurtcircuit, primul film românesc din istorie nominalizat la Shanghai International Film Festival, unde a obținut Golden Goblet – Premiul de excelență Outstanding Artistic Achievement.

În cadrul SFR, regizorul va fi prezent la proiecția aceluiași film, care a marcat cinematografia prin povestea reală a incendiului izbucnit la maternitatea Giulești, în care și-au pierdut viața copii abia veniți pe lume. Cătălin Saizescu a reușit să aducă în fața cinefililor un film la care nu poți rămâne indiferent.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!