Hirotonit preot în Biserica Ortodoxă Română, în octombrie 2009, Ciprian Mega reușește să facă să înflorească și alte sfere ale culturii românești, cum ar fi literatura și cinematografia. În 2015 a semnat scenariul scurt-metrajului Nunta lui Iov, care a fost selecționat la Festivalul Internațional de la Cannes. Acest debut ferm a știut să prevestească venirea și altor creații remarcabile.

      Una din aceste creații va fi parte a Festivalului Serile Filmului Românesc. Primul lungmetraj al lui Ciprian Mega, Dimineața care nu se va sfârși, apreciat laudativ de criticii de film, dar și de spectatori, va bucura publicul ieșean.

          Deși spune despre el că „nu este cineast, ci doar preot”, Ciprian Mega are remarcabile succese cinematografice și are în palmares deja trei lungmetraje. Acest lucru este dovedit și  de numeroasele premii pe care le-a obținut, dintre care se cere remarcată cea mai importantă distincție a Festivalului Internațional de la Terni (Italia), Premio Istess per il Giubileo della Misericordia.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!