Actor de teatru și film, Cristian Bota s-a născut la data 16 mai 1992 în București. A absolvit Universitatea de Arte Teatrale și Cinematografie în anul 2013, acolo unde a frecventat cursurile clasei profesorului Adrian Titieni, iar în anul 2012 a jucat primul său rol în filmul Rebellion. A interpretat roluri în Poarta Albă, din 2014, Karmasutra, în anul 2016 și Roslund Hellström: Box 21, apărut în anul 2020. Joacă pe scena teatrului National ,,I.L. Caragiale” din București.

Prima sa nominalizare din 2014 la Premiile Gopo, pentru Premiul Tânără Speranță, se datorează rolului din filmul Poarta Albă. Este invitatul Irinei Margareta Nistor în cadrul emisiunii „PoveștiCOOL”, la rubrica „Cine COOL”, unde vorbește despre scurtmetrajul Karma Sutra, primul său scurtmetraj, în care prezintă povestea primului său copil.

Pe Cristian Bota îl întâlnim în producții precum Octav, Perfect Sănătos, Un pas în urma serafimilor, unde interpretează rolul lui Voinea. În cadrul Caravanei SFR la Open Camp Vaslui, Cristian Bota va fi invitat la proiecția filmului Tata mută munții.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!