Actriță de teatru și film, dar și una dintre cele mai în vogă actrițe românești, Olimpia Melinte este născută la Iași și tot aici a urmat Universitatea de Arte „George Enescu”. A debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc (2009), în urma căruia a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol principal şi pentru Premiul Tânară Speranţă.

Printre proiectele în care a jucat se numără scurtmetrajul Draft 7 (2011) și producția italiană Șapte fapte de milostenie (2012). În 2014 apare în prima sa comedie #Selfie (2014), pentru care acceptă să se îngrașe cu 10 kg.

Olimpia afirmă că face meseria asta pentru că îi place de moare. Este singura româncă nominalizată la Premiile Goya şi câștigătoarea premiului Uniunii Actorilor din Spania, la categoria Revelaţia anului, pentru filmul Canibal. În urma rolului dublu jucat în această proiecție spaniolă, Olimpia recunoaște că a căpătat mai multă încredere și că acest premiu a fost ca o poartă deschisă: „ca și cum mi-ar fi spus: bine ai venit la noi!”.

O puteți cunoaște pe Olimpia Melinte în cadrul proiecției #Selfie 69 (2016), în rolul lui Roxi. Comedia nu este doar o poveste romantică, ci și una plină de adrenalină, fiind considerată cel mai vândut film românesc din 2016.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!