Cunoscut pentru numeroase roluri în filmele „noului val românesc”, Vlad Ivanov este absolventul Școlii Populare de Artă din Botoșani și al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

Succesul în lumea cinematografiei i-a adus roluri  în peste 30 de filme, însă acesta are și numeroase roluri jucate pe scena Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

         În cadrul Serilor Filmului Românesc, Vlad Ivanov este invitat pentru rolul din pelicula Un pas în urma serafimilor, în care interpretează cu succes personajul negativ – preotul Ivan. De altfel, talentul său a fost confirmat și de premiul Gopo pentru Cel mai bun actor în rol secundar, primit în 2018. Acesta nu este singurul premiu, Vlad Ivanov deținând premiul UNITER și Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar (Doctorul, din Un duel, după A.P. Cehov, respectiv Anghelache, din Polițist, adjectiv), medalia Meritul Cultural, Diploma de merit pentru contribuția la prestigiul primei scene românești (2004) și Diploma de excepție pentru Zi-le oameni și dă-le pace.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!