S-a născut într-un mic sat din Moldova, Leoști, și a absolvit Universitatea Națională de Muzică, fiind licențiată a acesteia cu tema „Doina în folclorul românesc”. Încă din copilărie este pasionată de muzică și recunoaște că „universul țărănesc și-au pus în mod cert amprenta asupra vocii și trăirilor mele”. A început să cânte în joacă, prin copaci, iar primele aplauze erau din partea foșnetului de frunze.

A ales muzica cu sufletul și de aceea afirmă că nu a încetat niciodată să cânte „indiferent că am fost corist sau solist în diferite spectacole…Muzica și cântatul sunt firescul din viața mea”. Definește muzica pe care o face „profundă și tămăduitoare” și recunoaște că de când a devenit mamă, cântecul îi însoțește seară de seară înainte de culcare și chiar îi liniștește.

De 9 ani, Laurea Oltean este și redactor muzical la Radiodifuziunea Română. Îi place la nebunie să lucreze aici pentru că are oportunitatea să viziteze cântăreți, meșteri și lăutari ai satelor și să le promoveze adevărata frumusețe pură și arta tradițională.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!