Nicolae Pepene | istoric

Nicolae Pepene este managerul Muzeului Județean de Istorie din Brașov. De asemenea, acesta s-a aflat câțiva ani și la conducerea Direcției de Cultură din Râșnov.

În 2013, a organizat prima expoziţie despre Regina Maria în Palatul de la Balcic şi a unicei expoziţii despre familia regală a României la singurul liceu românesc din Ungaria.

Istoricul Nicolae Pepene este cel care a dezvăluit adevărul despre inima reginei Maria, elaborând seria de albume intitulată „Sibiu – Capitala Europeană a Culturii 2007”. Proiectul „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești” reprezintă un demers cultural care își propune să promoveze frumuseţea şi bogăţia tradiţiilor din România.

Născut la 2 noiembrie 1971, la Moieciu, lângă Brașov, Nicolae Pepene spune într-un interviu: „Cel mai mult îmi place să stau la Moieciu, în satul natal, împreună cu familia. Este singurul moment în care, trăind într-o societate fără un sistem sănătos de valori, îmi permit să-mi fac planuri de viitor.”

La SFR, îl vom cunoaște pe Nicolae Pepene la proiecția filmului Brașov 1987 – doi ani prea devreme, documentarul al cărui producător este.

Share this post

Developed by 3idei.com | Layout & Design by Marius Asiminei

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2018