Adrian Păduraru | actor

A debutat cu rolul „un soldat” în piesa Diavolul și bunul Dumnezeu de J. P. Sartre, regia Silviu Purcărete, la Teatrul Mic, București. Pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași, secția Suceava, debutează cu rolul Domnul Gabor din Deșteptarea primăverii de Frank Wedekind. A jucat în numeroase producții cinematografice precum: Declarație de dragoste și Extemporal la dirigenție, regia Nicolae Corjos (1987) și Chirița în Iași, regia Mircea Drăgan (1988).
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în anul 1984. Colegii săi de promoție au fost Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Oana Pellea și Claudiu Istodor. Din clasa doamnei Olga Tudorache, colegii săi au fost Carmen Tănase, Bogdan Gheorghiu, Carmen Ciorcilă, Marina Procopie, Radu Duda, Mihai Verbițchi, Patricia Grigoriu și Dan Bădărău.
Anul acesta, Adrian Păduraru este invitat la Serile Filmului Românesc cu filmul Coborâm la prima, în regia lui Tedy Necula.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2019 | Produs de Artis - Pe limba ta!