Cristian Radu Nema | cineast

În prezent, Cristian Radu Nema este singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roșu la Festivalul de Film de la Cannes. În 2010 a pus bazele companiei CRN LUX et ARS, companie ce stă la baza unor mari proiecte culturale și cinematografice. Pasiunea pentru filmul românesc o arată prin renumele de a fi cel mai mare colecționar de filme românești din toate timpurile, și de asemenea posesorul unei colecții impresionante de afișe de filme românești. Această colecție este expusă în holurile Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București.

Doctorand în cadrul UNATC „Ion Luca Caragiale” București, domeniul Cinematografie și Media, acesta a absolvit Masteratul de Producție de Film din cadrul UNATC și al Facultății de Film, secția Cinematografie, fotografie, media (multimedia: sunet, montaj).

Cristian Radu Nema este invitat la cea de-a 10-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc la proiecția documentarului Cufărul lui Eminescu.  

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2019 | Produs de Artis - Pe limba ta!