Gabriela Suciu | producător

Gabriela Suciu lucrează ca analist de piață, producător și distribuitor de film, fiind una din persoanele responsabile pentru aducerea în România a unor titluri precum animația nominalizată la Premiile Oscar, Cu drag, van Gogh, și documentarul McQueen. A continuat studiul universitar îmbinând pasiunea pentru numere și tehnologie și cea pentru cărți la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, unde a absolvit cu diploma de licență în Arta Regiei de Film și TV și masterat în Producție de Film, devenind mai apoi profesor la UNATC.
În primii 10 ani de carieră produce peste 45 de scurtmetraje, 7 documentare, 6 lungmetraje, reclame și videoclipuri, și coordonează traducerea în limba română de cărți de cinema și publicare de reviste de specialitate, implicându-se și în organizare de festivaluri de film. Filmele produse de ea au fost selectate și premiate la festivaluri de film internaționale din toată lumea, iar în anul 2014 primește nominalizarea de Tânără Speranță la Premiile Gopo. Gabriela Suciu este implicată în înființarea Ultraviolet Media, prima companie românească de distribuție internațională. Este manager la Elefant Film Romania și Ultraviolet Media. Colaborează constant cu Dropia Film. Participă la LIM – Less is More 2017, program pentru scenariști și producători.
Anul acesta, Gabriela Suciu va veni la Serile Filmului Românesc ca producătoare a filmului Popeasca, producție despre viața marei actrițe Stela Popescu.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2019 | Produs de Artis - Pe limba ta!