Vlad Ivanov | actor

Actor de film, teatru și voce, Vlad Ivanov s-a născut în Botoșani într-o familie de lipoveni. Teatrul l-a atras din copilărie, micile dramatizări din școală, schițele și scenetele provocându-i o „plăcere teribilă”, după cum mărturisește el. A început să studieze actoria în clasa a noua, când a ales să meargă la Școala Populară de Artă din orașul natal. Despre el, profesorul său a scris în catalogul școlii că are „talent extraordinar dublat de muncă, posibil profesionalizare”. Ca actor, Vlad Ivanov a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti în spectacolul Tamerlan cel Mare, în regia lui Victor Ioan Frunză. A jucat apoi în peste patruzeci de filme, iar rolul care i-a adus recunoaștere internațională este cel al doctorului Bebe din pelicula 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, pentru care a primit în 2008 premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un lungmetraj de ficțiune.
Pentru interpretarea preotului Ivan în filmul Un pas în urma serafimilor, la ediția din 2019 a premiilor Gopo, Vlad Ivanov a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal într-un lungmetraj de ficțiune, iar în 2017, pentru rolul lui Samir din Câini, a fost premiat cu cel mai bun actor în rol secundar în același gen de film.
În cadrul Serile Filmului Românesc, acesta va fi prezent la proiecția filmului Sunset, cel mai nou lungmetraj din care face parte.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2019 | Produs de Artis - Pe limba ta!