Născut la 20 ianuarie 1975, în Miercurea Ciuc, Pavel Bartoș este actor și prezentator de televiziune, cunoscut ca fiind gazda emisiunilor Românii au talent, unde este însoțit de Smiley, și pentru Vocea României. În liceu a intrat în Brigada liceului, a ajuns să o organizeze și de acolo și-a dat seama că asta i-ar fi pasiunea, că ar da la Regie.  

Totuși, ce l-a împiedicat să dea la Regie a fost faptul că și-a dat seama că este o persoană mult prea activă pentru a fi regizor. A urmat, apoi, cursurile Facultății de Teatru a Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, după ce pe la vârsta de 14 sau 15 ani și-a descoperit pasiunea pentru teatru când a început să conștientizeze ce poate să facă și care este drumul pe care ar vrea să îl urmeze. Din 2001, Pavel Bartoș este actor al Teatrului Odeon din București, având roluri precum Ianache din Gaițele, în regia Alexandru Dabija, Rădulescu Nercea în Titanic Vals în regia Alexandru Dabija sau beţivul în Micul Prinţ, în regia Carmen Lidia Vidu. 

Primul film regizat de Pavel Bartoș se numește Romanian Tradition, având ca subiect experiența a doi studenți care nimeresc, din întâmplare, la o nuntă de la sat și care, încercând să respecte toate tradițiile românești, deturnează nunta. Filmul a fost făcut pe repede-înainte, regizorul spunând că Scenariul îl aveam în minte de 20 de ani, dar l-am scris într-o noapte, preproducția în 2 săptămâni, am filmat în 3 zile şi 2 nopţi.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!