Deși a urmat cursurile liceului de matematică-fizică de la Măgurele, actorul Mihai Călin a făcut parte și din trupa de teatru a școlii și a jucat în multe spectacole desfășurate în Aula Facultății de Fizică. Încă din acele momente a  fost remarcat de actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, invitat la unul dintre spectacolele în care el juca.

 Câțiva ani mai târziu, acesta a fost admis la Politehnică, la Facultatea de Energetică, timp în care a lucrat o perioada ca electronist, însă marea sa pasiune rămăsese teatrul. În timpul studiilor de la Politehnică a descoperit teatrul studențesc de amatori „Podul”. Astfel, sub îndrumarea regizorului Cătălin Naum, a început să joace din nou. După revoluție a renunțat la Politehnică și s-a înscris la Academia de Teatru și Film, pe care a absolvit-o în 1994.

Între 1993-1995 a jucat în spectacolul Antigona de Sofocle, la Teatrul Bulandra. Ulterior, la Teatrul Național a jucat în Trilogia Antică după Euripide și Seneca, Numele trandafirului după Umberto Eco, Take, Ianke și Cadâr de Victor Ioan Popa, Jocul dragostei și al întâmplării de Pierre de Marivaux, O noapte furtunoasa și O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale. 

În prezent, acesta este doctorand în Arta teatrală și asistent universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC).  

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!