Născut la data de 9 mai 1958, în București,  Cristian Șofron este actor de teatru și film. Este unul dintre actorii români care a debutat la o vârstă foarte fragedă, iar rolul său cel mai cunoscut este cel la marinarului Mihu din filmul serial Toate pânzele sus. Și-a început cariera cinematografică la numai 13 ani, jucându-l pe elevul în vacanță, în anul 1971, în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”, apărut în regia lui Sergiu Nicolaescu.

De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi-a legat numele ca actor prin zeci de roluri, colaborând cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski sau Alexandru Dabija. Cristian Șofron a jucat în serialul Toate pânzele sus şi în filme precum Salutări de la Agigea, Noi, cei din linia întâi, Pădureanca şi Orient Express.

În ultimele două decenii, Cristian Şofron a fost manager al Teatrului Odeon, în perioada 2017-2021, director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, între 2009 și 2017. Totodată, el a fost consultant artistic al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Bucureşti în perioada 2009-2011 şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa din 2005 și până în 2007.  La momentul actual, Cristian Șofron este director al Teatrului „Stela Popescu”.

 

           

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!