Gloria Găitan, fiica regretatului actor Vladimir Găitan, s-a născut pe data de 15 martie 1985, în București. Aceasta a absolvit cursurile Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I. L. Caragiale” din Bucureşti în anul 2007.

Actrița s-a făcut remarcată încă din perioada studenției, când a început să joace în numeroase piese de teatru, precum: Acești îngeri triști, Orașul, Platonov, Domnișoara Iulia, O noapte furtunoasă și Livada de vișini. 

După finalizarea cursurilor Facultății de Teatru, scena Teatrului de Comedie din București i-a devenit casă, devenind o figură actoricească remarcabilă a acestuia. Printre cele mai apreciate piese în care a jucat aici se regăsesc: Soare pentru doi, Capcana Timpului, Un cuplu ciudat, Îmblânzirea scorpiei și Nunta lui Krecinski

Gloria Găitan este recunoscută pentru rolurile jucate în Margo, din 2006, Minte-mă frumos, apărut în 2012 și Ultimul corupt din România, din 2012. Actrița a primit Premiul pentru debut pentru rolul Ea din piesa Soare pentru doi, în regia lui Alice Barb, la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț în anul 2007.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!