Mircea Andreescu, născut pe 30 decembrie 1939 la Suceava, este un actor care a jucat roluri atât în teatru, cât și în filme. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, artistul a fost șef de promoție în 1964 și coleg de generație cu Mariana Mihuț, Ovidiu Iuliu Moldovan și Ion Caramitru. 

Actorul a jucat pe scena mai multor teatre cunoscute din România precum Teatrul ,,Sică Alexandrescu” din Brașov, Teatrul Național din București, Teatrul Odeon și Teatrul Mic. Printre cele mai cunoscute piese de teatru ale actorului se regăsesc: Jocul ielelor, Vrăjitoarele din Salem, Orfeu în Infern, O noapte furtunoasă, Tragica istorie a doctorului Faust și Strigoii.

Cele mai recente filme în care Mircea Andreescu a jucat sunt După 40 de zile, apărut în anul 2021, Cardinalul, din 2019, Cadou de Crăciun, din 2018 și Aniversarea, apărut în anul 2017.

Mircea Andreescu a câștigat în 2009 Premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul Necunoscutul din Vizitatorul la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Brașov. Un an mai târziu, actorul a primit premiul UNITER pentru întreaga sa activitate artistică.

 

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!