Născută la data de 9 aprilie 1974, la Iași, Petronela Grigorescu este una dintre figurile actoricești remarcabile ale teatrului românesc încă din 1997. Actrița a absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iași în 1997, debutând pe scenă cu rolul lui Tillie din „Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, atrăgând după sine, în decursul aceluiași an, și Premiul Criticii pentru debut.

Actrița a jucat în peste 50 de piese de teatru pe scena Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri” din Iași, printre care se numără Visul unei nopți de vară, Livada de vișini, Inimă de câine, Apus de Soare, Cântăreața cheală sau Libertate la Bremen. Rolul Vetei din spectacolul ,,O noapte furtunoasă” i-a adus acesteia nominalizarea la premiul UNITER în anul 2011.

Petronela Grigorescu s-a afirmat și în cinematografie, nu doar în teatru. Aceasta a jucat în trei  producții semnate de regizori români: După dealuri, din 2012, Bacalaureat, apărut în anul 2016 și Tata mută munții, din 2021. Alături de Liliana Basarab și Dragoș Alexandrescu, Petronela Grigorescu a elaborat și scenariul scurtmetrajului Altă dată.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!