Tudor Panduru, născut în 1989, în Piatra Neamț, este unul dintre cei mai cunoscuți directori de imagine nu doar pe plan național, dar și internațional. Este absolvent al secției de Imagine și film a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” din București. Artistul a devenit pasionat de fotografie în timp ce urma studiile la Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț. 

A debutat ca director de imagine în lungmetraj cu Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu. După premiile câștigate la Cannes, filmul a primit recunoaștere internațională, fiind nominalizat, în cadrul Festivalului de Film Frații Manakiala Premiul pentru cea mai bună imagine.

Tudor Panduru este autorul imaginii mai multor lungmetraje românești și străine, cele mai recente fiind Between Two Dawns, Întregalde, Tata mută munții, toate trei din anul 2021, dar și Malmkrog sau Simple Women, apărute în 2019. Tudor Panduru a fost și co-scenarist, alături de Andrei Teodorescu, pentru scurtmetrajul documentar numit Drumul spre succes.

În anul 2014, Tudor Panduru a câștigat Premiul ,,Tânăra speranță” Brigada Neagră.

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!