Născut pe data de 23 aprilie 1974, la Cluj, Adrian Naidin a urmat cursurile Liceului de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa profesoarei Gabriela Todor, care a jucat un rol important în formarea lui ca violoncelist. A fost student al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră.

 Artistul a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de muzică, dintre care două premii III la Olimpiada Națională de Muzică, premiul al II-lea la Concursul Național de Interpretare Muzicală și Premiul al II-lea pentru Muzică de Camera la Concursul Internațional de la Reichenau, din Austria, în anul 1997.

Dintre numeroasele concerte pe care le-a susținut pe scenele din România și din străinătate, menționăm Damian’s Fire, alături de Damian Drăghici, în București, în anul 2001, concertul de folclor românesc și grecesc, alături de Thanassis Polikandriotis, în Atena, Grecia, în 2002 și 2003, cântând la violoncel și voce și concertul flamenco, susținut alături de Lucas Molina și Alexandra Toader în București, în anul 2010.,,Sunt sunete pe care nu le pot exprima prin violoncel, pian sau orice alt instrument. Cel mai mare artist este natura, dar deasupra ei este Dumnezeu. Apoi vin oamenii. Noi, artiștii, suntem niște intermediari între teluric și celest.” Adrian Naidin

Share this post

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!