Anul 2024 aduce pentru cinematografia românească un moment aniversar important: 15 ani de Serile Filmului Românesc. O ediție care se va desfășura pe mai multe paliere și care va însemna debutul unei noi secțiuni în programul festivalului: Academia SFR. Scopul acestei inițiative este de a sprijini și promova tinerii actori, oferindu-le oportunitatea de a-și explora potențialul în industria cinematografică, pe un adevărat platou de filmare, alături de nume mari din lumea filmului autohton. Concret, vor fi selectați tineri actori (studenți sau absolvenți), cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani, care nu au avut încă experiență pe platourile de filmare. La Iași, în perioada 31 iulie – 4 august, când se va desfășura ediția a 15-a a festivalului Serile Filmului Românesc, tinerii înscriși și selectați în Academia SFR vor fi implicați într-un proces de învățare intensivă, beneficiind de acces la un platou de filmare complet echipat și profesionist.

Pe lângă această componentă centrală a proiectului, programul SFR va cuprinde și alte activități care se vor desfășura sub umbrela Academia SFR: workshop-uri adresate actorilor, întâlniri cu actori de teatru și film, masterclass-uri și conferințe cu directori de casting.

Cum te înscrii și care este procesul de selecție

Înscrierile se fac în perioada 4 – 30  iunie 2024, online, printr-un email la adresa artisong.iasi@gmail.com. Procesul de selecție a tinerilor actori va avea loc în două etape. Prima etapă implică depunerea unui CV, o prezentare video de tip *about me* și înregistrarea unui monolog, care va rula și pe marele ecran în cadrul SFR 15. Candidații selectați vor fi invitați la o a doua etapă, constând într-un interviu detaliat.

Condiții tehnice pentru înscriere

  • prezentarea video de tip *about me* să nu depășească 1 minut și 30 de secunde; 
  • materialul video cu monologul să fie până în 3 minute;
  • producția trebuie să fie însoțită de o scurtă descriere, titlu, realizatori;
  • vor fi acceptate producțiile ce respectă minime cerințe tehnice (landscape, calitate video, sunet), pentru marele ecran;
  • fișierele vor fi trimise prin link de transfer/link de YouTube nelistat, format AVI sau MP4.

Reguli de înscriere

  • participanții trebuie să aibă domiciliul în România și vârsta cuprinsă între 20 și 28 de ani; 
  • fără experiență în lumea filmului;
  • student sau absolvent disertație/ master la Teatru/Actorie.

Contact: 0775539428 – Ioana Natalia Corban, coordonator Academia SFR.