Trofeul Teodor Corban va fi decernat în august, la Iași

Echipa unicului festival dedicat în exclusivitate cinematografiei autohtone – Serile Filmului Românesc (SFR) a deschis competiția locală de scurtmetraje românești din cadrul #SFR14. Pentru prima dată, organizatorii SFR au pregătit o competiție locală cu premii, care va deveni tradiție și va aminti, an de an, de actorul Teodor Corban, pentru că, în semn de recunoștință și apreciere a activității de pe scenă și de pe marele ecran a celui ce a fost actorul ieșean, trofeul competiției poartă denumirea de Trofeul Teodor Corban. 

știgătorul competiției din acest an va fi anunțat în perioada 9 – 13 august 2023, în cadrul celei de-a 14-a ediții a festivalului care a transformat Iașul în Capitala Filmului Românesc.

Credem, mai mult ca oricând, că Iașul are o mare deschidere spre film românesc, și ne-a demonstrat asta de fiecare dată, încă de la prima ediție, din 2010. La cei 14 ani de festival, considerăm că este datoria noastră să prezentăm pe marele ecran al filmului românesc și producții ale pasionaților de cinematografie. Este o invitație la începuturi, dar și la neuitare, mai ales că am considerat potrivit ca trofeul competiției să îi fie dedicat și să îi poarte numele actorului nostru drag – Teodor Corban”, precizează Andrei Giurgia, directorul SFR.

 

Cum te înscrii?

 

Competiția locală de scurtmetraje românești își propune să aducă tinerii mai aproape de festival SFR și de cinematografia românească, prin participare cu producții proprii de foarte scurtmetraj. Ne dorim să le punem în prim plan creativitatea și să le oferim spațiu în festival, pe marele ecran.

Cele mai bune scurtmetraje vor fi premiate și prezentate publicului în cadrul secțiunii S’Curte la SFR, iar cel mai bun scurtmetraj va primi Trofeul Teodor Corban. 

Înscrierile se fac pe https://festivalsfr.ro/scurte-sfr14/ până pe data de 10 iulie 2023. 

Condiții tehnice pentru înscrieri:

  • video între 3 și 20 de minute;
  • producția trebuie să fie însoțită de o scurtă descriere, titlu, realizatori;
  • vor fi acceptate producțiile ce respectă minime cerințe tehnice (landscape, calitate video, sunet);
  • fișierele vor fi trimise prin link de transfer, format AVI sau MP4.

 

Reguli de înscriere:

  • participanții trebuie să aibă domiciliul în județul Iași;
  • conținutul să fie original;
  • pot include actori, spații, dar acestea trebuie menționate în descrierea-text care însoțește înscrierea, cu nume, prenume sau alte date.

 

Află mai multe detalii despre festival și noutățile ediției de anul acesta pe Facebook SFR și pe www.festivalsfr.ro.

 

RESURSE ONLINE SFR

Facebook: https://www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc 

Instagram: https://www.instagram.com/serilefilmuluiromanesc/ 

Youtube:  

Site: www.festivalsfr.ro