Festivalul Serile Filmului Românesc aduce, la ediția aniversară de 10 ani, momentele filmice de neuitat pe plaja Tiki Village. Trei filme și un concert marca #SFR10 vă așteaptă la marginea lacului „Veneția” pe 14-16 iunie, în fața celui mai mare ecran în aer liber din zona Moldovei.

Vineri, 14 iunie, de la ora 21.00 – Faci sau Taci

Regizor: Iura Luncașu

Gen: Comedie

Durată: 98 minute

Distribuție: Augustin Viziru, Levent Sali, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Diana Dumitrescu, Sandra Izbaşa, Monica Bârlădeanu, Diana Dumitrescu, Horia Brenciu

Rating: AP 12

Comedia se instalează odată cu vizita unui oficial spaniol care îi pune în mare dificultate pe funcţionarii români. La „Hola, mamacita, Shakira, Pique” se rezumă tot vocabularul lor în spaniolă şi cam tot atâtea înţeleg ei din directivele oficialului. „Pornim în misiune, dar care-i aia?”

Noroc că există şi oameni competenţi care să se ocupe de intervenţia în forţă. O echipă de șase fete de la forţele speciale, miniştri, comisari, un şofer nedumerit, un infractor cu identitate ascunsă şi un funcţionar plin de pofte, cu toţii se pun în mişcare.

 

Sâmbătă, 15 iunie de la ora 21.00 – Pup-o, mă

Regizor: Camelia Popa

Gen: Comedie

Durată: 90 minute

Distribuție: Cosmin Seleși, Cătălina Grama, Alexandru Pop „Vărul Săndel”, Constantin Cotimanis

Rating: AP 12

Se spune că, de Ziua Lânii, flăcăul care reușește să pupe o mândră va rămâne cu ea toată viața. Trei ciobani, sătui de viața singuratică de la stână, încearcă din răsputeri să pupe două fete „de capitală”. Pare simplu? Nu este deloc! Ținuți din scurt de un baci obsedat de avere, ei își petrec această zi cu oile și câinele Bobiță. Când totul pare pierdut, două mândre își fac o apariție de zile mari.

 

Duminică, 16 iunie, de la ora 21.45 – Cap și pajură

Regizor: Nicolae Constantin Tănase

Gen: Dramă

Durată: 80 minute

Distribuție: Alex Călin, Iulia Ciochină, Florin Salam

Rating: N-15 (Nerecomandat sub 15 ani)

Cap și pajură, filmul regizat de Nicolae Constantin Tănase, îl aduce în prim-plan pe Laurențiu, un tânăr care în urma unui incident se lovește grav la cap și refuză tratamentul, pe motiv că îl așteaptă pe fratele mai mic, plecat la muncă în Germania, pentru a-i face o mărturisire. Filmul propune o privire intimă asupra ultimei zi din viața lui Laurențiu, acasă, încercând să recompună imaginea vieții sale, temerile și deciziile care au dus la acest deznodământ.

 

 

Sâmbătă, 15 iunie, ora 23.00 – Concert Aniversar SFR Damian Drăghici & Brothers

Concertul marca Damian Drăghici & Brothers este cireașa de pe tort a programului de la Tiki Village, care va fi transformat, în perioada SFR-ului, pe cel mai tare platou de vizionare a filmului românesc.

14 – 16 iunie 2019 se traduce așa: Serile Filmului Românesc de neuitat la Tiki Village!