În această perioadă, de obicei, eram în ceea ce ne făcea să simțim că trăim la propriu magia filmului. Ne pregăteam să primim invitați, dădeam de știre orașului și țării că începe festivalul, făceam conferința de presă la București (devenită un semn distinctiv al nostru), ne întâlneam cu voluntarii, făceam probe, deschideam ecranul în Piața Unirii, beam multă cafea și trăiam la propriu, filmul nostru.

Situația globală ne aduce poate, și mai mult împreună, prin deciziile luate, prin starea de urgență sau alertă care ne limitează interacțiunea și ne obligă să ne refacem planurile.

Festivalul trebuia să-și vadă ediția în acest an, pe cea de-a 11-a, la început de iunie. Aveam deja locațiile (unele noi chiar), pregăteam infrastructura pentru bilete, gândeam dezbaterile și evenimentele conexe, precum și noi inițiative de a face Iașul să simtă, și mai mult, că este unul dintre orașele în care filmul românesc se redezvăluie, este văzut și discutat chiar cu cei care coboară de pe marele ecran.

Acum suntem la linia de start pentru noi planuri, așteptăm o perioadă bună, noi reglementări clare, ca să putem continua. Deocamdată, cu multe necunoscute, nu ne putem apropia nici de planuri, nici de colaborări. Doar de promisiuni și de agendele noastre comune.

Sperăm, cât de curând, să revenim cu data desfășurării festivalului,

echipa ARTIS