31 IULIE - 4 AUGUST | SERILE FILMULUI ROMÂNESC

Gala de deschidere SFR 15

PIAȚA UNIRII – OPEN AIR
18:30 | MIERCURI | 31 IULIE

Ora 18:30 | Nasty (2024) | Proiecție specială în onoarea tenismenului Ilie Năstase

Regia: Tudor Giurgiu, Tudor D. Popescu, Cristian Pascariu

Secțiunea: Documentar

Invitați: Ilie Năstase, Tudor Giurgiu, Irina-Margareta Nistor, Tudor D. Popescu

Sinopsis: Ilie Năstase a dominat scena tenisului românesc și mondial în anii ’70. Pe lângă talentul pur, el s-a impus printr-un stil de joc electrizant, iar personalitatea sa excentrică și temperamentul vulcanic, adesea controversat, i-au adus o faimă aparte. Showman prin excelență, Mr. Nice’n’Nasty a revoluționat sportul alb cu aplombul unui veritabil rockstar. 

Ora 21:30 | Concert aniversar SFR 15  | VUNK

De 30 de ani pe scenă din România, VUNK este trupa inovației în rock-ul românesc: primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri sau primul videoclip filmat live pe Facebook. Single-uri precum „Pleacă”, „Vreau o țară că afară”, „Așa și” sau „Vino, du-te” au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni. În 2018, formația VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist român – Jur să spun adevărul. Povestea VUNK se regăsește în volumul autobiografic „Deja VU. 25 de ani de VUNK” publicat de Cornel Ilie la editura Curtea Veche în 2019. În 2024, VUNK a lansat albumul concept „De luni până duminică”. Prin show-uri spectaculoase și cântece cu mesaj profund, VUNK își continuă viziunea de a conecta oamenii și de a le aduce bucurie, încredere și speranță.

Într-un moment de celebrare a filmului românesc și a artei în general, VUNK va urca pe scena din Piața Unirii din Iași, marcând deschiderea oficială a celei de-a 15-a ediții a festivalului Serile Filmului Românesc.