Ia publicul din scurt!

SCURTMETRAJE | COMPETIȚIE | PETRECERE

S’Curte și la Fix vine cu noi provocări scurte în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc. Scurtmetrajele vor putea fi vizionate pe marele ecran de la Hala Fix, iar cea mai bună producție va fi aleasă prin vot direct, în cadrul serii dedicate filmelor de scurtmetraj.

ÎN COMPETIȚIE

Fără Apărare (2019)

Regizor: Andu Miron

Durată: 14 minute 

Gen: Educație

Distribuție: Medeea Marinescu, profesori, elevi și părinți

Sinopsis: Fără Apărare este un scurtmetraj în care o profesoară este umilită de o elevă și de mama ei. Acesta vrea să scoată în evidenţă fenomenul de bullying din şcolile româneşti, modul în care sunt hărțuite cadrele didactice, dar și agresiunile unor elevi la adresa colegilor lor. În rolul principal joacă actrița Medeea Marinescu, care, la final, are un mesaj: „Frica, frica ucide! Astăzi, vă simțiți în școli fără apărare. În școală nimeni nu trebuie să învețe ce este frica.”

Crapă Capra (2018)

Regizor: Mihai Nichiforeac

Durată: 14 minute 

Distribuție: Petre Dragancea, Petru Marginean

Producător: Bogdan Moroșan

Sinopsis: Un tânăr, pe timpul unei zile toride de vară, este rugat de o bătrânică să o ajute cu o chestiune mai ieșită din comun. Producția este o veritabilă parabolă despre oameni și animale, inspirată din viața regizorului.

Motel STRUGURAȘ (2017)

Regizor: Mihai Nichiforeac

Durată: 3 minute

Gen: Comedie, dramă 

Distribuție: Petru Marginean, Iulian Apostol

Producător: Sorin Creangă

Sinopsis: Un tânăr locuiește într-un motel avariat și izolat numit Struguraș. Astfel, motelul simbolizează Moldova, atât prin conturul pe hartă al țării, cât și prin realitățile absurde ce se petrec aici.

Chastity (2017)

Regizor: Mihai Nichiforeac

Durată: 6 minute

Gen: Dramă, mister 

Distribuție: Nicolae Anton, Emilia Crețu

Producător: Bogdan Moroșan

Sinopsis: Scurtmetrajul în regia lui  Mihai Nichiforeac descrie experiența  post-război a unui soldat care caută ceva pierdut de-a lungul drumului.

A Christmas story (2018)

Regizor: Andrei Olănescu

Durată: 13 minute

Gen: Documentar

Producător: UNATC

Sinopsis: Scurtmetrajul realizat de către Andrei Olănescu conturează o poveste de Crăciun plină de farmec. Specificul tradițional românesc este impregnat în târgurile de Crăciun, culorile strălucitoare, familiile fericite și  multitudinea de colinde vesele, scoțând la iveală o sărbătoare creștină plină de inocență.

Monstrul (2018)

Regizor: Pop Laura

Durată: 4 minute

Gen: Animație

Producător: UNATC

Sinopsis: Trăind o constantă dramă adolescentină cu monstrul din mintea ei, o tânără porneşte într-o călătorie spirituală, pentru a găsi împăcarea cu ea însăşi şi cu cei din jurul ei.

Taxi De Niro (2018)

Regizor: Ionuț Lucian Rusu

Durată: 14 minute

Gen: Comedie 

Distribuție: Adrian Cucu, Sasha Ciobanu, 

Cristian Ciui, Alisa Iuhos, Dragoș Stan, 

Sinopsis: Taxi de Niro e condus de un șofer prietenos care nu se întreabă „You talking to me?”, ci începe el conversația de fiecare dată. Nu e deranjat să își povestească pățăniile și își propune să învețe din fiecare, dar între timp mai pot apărea și altele.

42 Ianuarie (2019)

Regizor: Kiki Vasilescu

Durată: 11 minute

Gen: Animație

Distribuție: Mălina Tomoiagă

Producător: East Movies/ Film Color/ Cristina Iordache

Sinopsis: Scurtmetrajul prezintă povestea tragică a lui Anthony care moare într-un accident. Laura nu știe acest lucru și așteaptă întoarcerea lui întreaga viață.

Interviu (2019)

Regizor: Sorin Tănase

Durată: 10 minute

Distribuție: Cosmina Stratan, Ioan Andrei Ionescu

Producător: Sorin Tănase

Sinopsis: Ingrid se trezește în camera unui adolescent. Are un interviu în zece minute. Va reuși să oare să obțină jobul?

Steaua fără nume (2018)

Regizor: Alexandru Busuioceanu

Durată: 5 minute

Distribuție: Laura Tatu, Carlo Mihail

Producător: Alexandru Busuioceanu 

Sinopsis: Un profesor de astronomie visează la stele și la o lume ideală, ca-n filme. Întâlnirea cu o fermecătoare necunoscută îl trezește la realitate.

ÎN AFARA COMPETIȚIEI

The Little Truth (2017)

Regizor: Ștefan Mandachi

Durată: 15 minute

Gen: Comedie, dramă

Distribuție: Julia Mai Cast, Mircea Andreescu, Cătălin Paraschiv, 

Radu Micu

Sinopsis: Italianul Romeo și Iulia, de origine germană, locuiesc de trei ani împreună, însă se pare că opiniile lor în legătură cu traiul în Statele Unite ale Americii se ciocnesc tot mai mult.

Play Video

Scris - Nescris (2016)

Regizor: Adrian Silișteanu

Durată: 20 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Sorin Mihai, Alina Șerban, Elena Ursaru

Producător: Anamaria Antoci 

Sinopsis: Pe holul unei maternități, o familie de romi primește vestea că fiica minoră tocmai a născut o fetiță. Pardică (50 de ani) nu pare să se bucure de acest moment fiind profund nemulțumit de această sarcină timpurie, pentru care o învinuiește pe soția sa. Situația se tensionează însă și mai mult atunci când un reprezentant al spitalului le cere să semneze niște documente, ocazie cu care ies la iveală probleme legate de acte și de relația lor parentală cu mama minoră. Pericolul iminent de a fi separați, de către autoritățile statului, de fiica lor, îl face pe Pardică să treacă la acțiune.

 

Despre noi, la 100 (2019)

Regizor: ALEXANDRU STĂNESCU

Durată: 26 minute

Distribuție: Ioana Gyuri Pascu (2011) , Petre Anghel (2013)

Sinopsis: Românii vorbesc despre ei și despre România, în pragul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Filmul investighează părerea oamenilor pe teme importante și actuale, cum ar fi emigrația masivă din ultimii 30 de ani, patriotismul, politica internă, istoria recentă și speranțele pentru viitorul țării.

 

Luptă George! (2018)

Regizori: Ali Amir, Tiberiu Lupasc

Gen: Documentar

Durata: 8 min

The Power Within Yourself (2019)

Regizor: Ali Amir

Durata: 9 min

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2019 | Produs de Artis - Pe limba ta!