Ia publicul din scurt!

SEARĂ DE SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI (PARTEA I) | VINERI, 2 OCTOMBRIE

OPINCI (2019)

Regizori: Anton Groves și Damian Groves

Durată: 18 minute

Gen: Animație

Distribuție (voci): Tamara-Buciuceanu Botez,

Marcel Iureș, Julia Marcan

Sinopsis: O dramă animată bazată pe o poveste adevărată, despre un globetrotter şi un tată singur care încearcă să-i ofere fiicei sale o lecţie despre moarte, eroism şi absenţa mamei din viaţa lor. 

 

Bilet de iertare (2019)

Regizor: Alina Șerban

Durată: 15 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Oana Ștefănescu, Ionuț Habeț,

Alina Șerban

Sinopsis: În 1855, în Țările Române, la curtea unui boier înstărit, Maria, o sclavă romă se luptă pentru a câștiga libertatea fiului ei Dincă. Scurtmetrajul este bazat pe povestea adevărată a unei mame rome și a fiului ei care a schimbat cursul istoriei Țărilor Române, grăbind abolirea sclaviei romilor.

Parte dintr-un proiect de lungmetraj, scurtmetrajul prezintă o zi la curtea boierească la care slujesc ca sclavi Maria și fiul ei, Dincă. Pe măsură ce oaspeți de seamă sosesc la cină și toți sclavii boierești fac pregătiri pentru a-i întâmpina, Maria și fiul ei, Dincă, văd această zi ca pe o oportunitate de a acționa și a încerca să își schimbe soarta. În vremea sclaviei romilor, până în anul 1856, cuvântul „iertare“ era folosit cu sensul de a elibera pe cineva din sclavie (sclavul rom era „iertat“ de sclavie).

Contraindicații (2019)

Regizor: Lucia Chicos

Durată: 19 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Maria Ploae, Nicoleta Lefter

Sinopsis: În așteptarea vizitei soțului ei din străinătate, o femeie se confruntă cu o criză nervoasă, deoarece mama ei află că nu s-a a luat o decizie în legătură cu divorțul.

O noapte în Tokoriki (2016)

Regizor: Roxana Stroe

Durată: 18 minute

Gen: Comedie

Distribuție: Cristian Priboi, Iulia Ciochina

Sinopsis: Într-o discotecă improvizată numită „Tokoriki”, întregul sat sărbătorește majoratul Geaninei. Iubitul ei și Alin îi vor face un cadou neașteptat, pe care nimeni nu-l va uita vreodată.

Reflexii în Est (2020)

Regizor: Andreea Cristina Borțun

Durată: 15 minute

Gen: Documentar

 

Sinopsis: Peste patruzeci de femei intervievate ne-au ajutat să înțelegem cine sunt cele care părăsesc astăzi satele din România. Sunt femeile celeilalte jumătăți a acestei țări, cea rurală, și sunt, fără îndoială, niște luptătoare. În bătălia zilnică pentru supraviețuire, în care fericirea nu este de atins nici „aici” și nici „acolo”, femeile din satele românești își permit prea rar să trăiască pentru ele însele.

Bucureștiul văzut de sus (2020)

Regizor: Andrei Răuțu

Durată: 17 minute

Distribuție: Marina Voica, Ștefan Iancu,

Elvira Deatcu

Sinopsis: O bunică simpatică trebuie să părăsească locuința fiindcă familia ei nu este capabilă să o îngrijească. În drumul spre azil, o umbră de vinovăție începe să acopere ziua însorită.

Romanian tradition (2019)

Regizor: Pavel Bartoș

Durată: 25 minute

Gen: Comedie

Distribuție: Adrian Titieni, Elvira Deatcu,

Alexandru Papadopol, Alexandru Ion

Sinopsis: Acțiunea scurtmetrajului are loc într-un sat românesc și urmărește povestea a doi studenți care vor trăi experiența vieții lor la o nuntă rurală, unde sunt invitați din întâmplare. Încercând să respecte toate tradițiile de nuntă românești, ajung să dea întreaga petrecere peste cap.

O poveste cu un umor incredibil, cu situații care par fără scăpare și cu personaje extraordinare, care prin reacțiile și poveștilor lor asigură unicitatea acestui scurtmetraj.

SEARĂ DE SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI (PARTEA a II-a) | VINERI, 2 OCTOMBRIE

Albastru și roșu în proporții egale (2018)

Regizor: Georgiana Moldoveanu

Durată: 21 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Miruna Blidariu, Bogdan

Albulescu, Florentina Țilea, Mihaela Popa

Sinopsis: Ana și Ștefan aniversează un an de relație. Alt fel de relație, alt fel de aniversare și un cadou neobișnuit. Ana este de acord să fie mamă-purtătoare a copilului pe care Ștefan și soția nu-l pot avea. Mult mai târziu, Ștefan ăși dă seama că, de fapt, își dorește altceva.

Havana, Cuba (2018)

Regizor: Andrei Huțuleac

Durată: 17 minute

Gen: Comedie

Distribuție: Marian Râlea, Tudor Istodor,

Mirela Oprișor

SinopsisO farsă exotică de proporții absurde, „Havana, Cuba” este povestea unui șofer de taxi taciturn și a celor cinci personaje pe care le întâlnește de-a lungul unei singure nopți, în Ajunul Crăciunului. O poveste despre singurătate și despre felul subtil în care aceasta îi afectează pe oameni, împingându-i la limita isteriei.

Luna MEa (2020)

Regizor: Claudiu Mitcu

Durată: 18 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Dana Rogoz, Ilinca Sava

SinopsisUn weekend petrecut la mare aduce în prim plan relația nesănătoasă dintre o mamă exagerat de protectoare și fiica ei, Luna.

El iubește ochii mei (2019)

Regizor: Enxhi Rista

Durată: 23 minute

Gen: Documentar Dramă

Distribuție:

Sinopsis: Tican, povestea între om și neom. Un documentar despre dragoste, dans și muzică, libertate și închisoare.

 

Turnul din Pisa (2019)

Regizor: Bogdan Ilieșiu

Durată: 20 minute

Gen: Comedie

Distribuție: Iulia Verdeș, Andrei Miercure

Sinopsis: V., un tânăr obsesiv-compulsiv și nu prea vorbăreț, lucrează ca valet de parcare la un hotel. Viața i se împarte între serviciu, unde parchează mașinile cu o precizie milimetrică și timp liber, pe care și-l petrece în apartamentul său foarte ordonat. Într-o zi, o nouă angajată îi invadează spațiul de lucru. Ea e exact opusul lui, vorbește mult și repede și nu se pricepe deloc la parcat mașini. Totuși, cei doi se îndrăgostesc.

Dragă Moș Crăciun (2018)

Regizor: Bogdan Ilieșiu

Durată: 29 minute

Gen: Comedie

Distribuție: Andi Vasluianu, Adrian Titieni,

Tudor Oprișan

Sinopsis: Ajunul Crăciunului în familie. Paul (polițist) este însă de serviciu în acea noapte și, tocmai înainte de a pleca în tură, îi explică fiului său de opt ani că Moș Crăciun nu e real. Paul nu vrea ca ceilalți copii, care știu deja „adevărul”, să râdă de el.

Mai târziu în aceeași seară, un cuplu surprinde un bărbat costumat în Moș Crăciun, chiar când încerca să intre în apartamentul vecinilor. Autoritățile sunt anunțate și doi polițiști ajung la fața locului. Unul dintre ei este Paul.

 

 

Cadoul de Crăciun (2018)

Regizor: Bogdan Mureșanu 

Durată: 23 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Ioana Flora, Adrian Văncică

Sinopsis: Acțiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către „Moș Gerilă” a micuțului Marius transformă seara părinților într-un coșmar.
 

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2021 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!