Ia publicul din scurt!

SEARĂ DE SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI | JOI, 12 AUGUST

When Night meets Dawn (2021)

Regizor: Andreea Cristina Borțun

Durată: 20 de minute 

Distribuție: Daniel Smîntînă, Marcel Grigore

Bolun, Eugen Ionescu

Sinopsis: Cel de-al patrulea scurtmetraj al Andreei Cristina Borțun urmărește o zi din viața unui adolescent aflat într-o explorare a identității. Pe străzile fierbinți ale unui oraș ciudat acesta pornește în căutarea noului său prieten. Odată cu căderea nopții, natura din jurul său devine exotică, iar experiența căutării una viscerală.

Prin oraș circulă scurte povești de dragoste (2021)

Regizor: Carina-Gabriela Dașoveanu

Durată: 22 de minute

Gen: Dramă

Distribuție: Ilinca Hărnuț, Andi Vasluianu,

Cătălina Mihai, Ion Arcudeanu, Alina Florescu,

Andrei Ivan

Sinopsis: Cel de-al șaselea film de scurtmetraj al Carinei Dașoveanu prezintă povestea unui cuplu, Lili, o taximetristă în vârstă de 36 de ani și Dani, un pescar amator, care încearcă să își salveze căsnicia. Cursele sale pe taxi o fac pe Lili martora a mai multor povești de dragoste, complet diferite față de a ei. 

In Between (2020)

Regizor: Ana Pasti

Durată: 20 de minute

Gen: Dramă

Distribuție: Ana Pasti, Gabor Bondi

Sinopsis: Într-o seară târzie de Decembrie, Amalia o femeie de carieră aflată într-o relație complicată cu un bărbat însurat, așteaptă în parcarea unui mall un semn de la acesta. 

În fața unuia dintre fast-food-urile din parcare îl întâlnește pe Raul, un băiețel de 12 ani care vinde cărți uzate. Amalia decide să îl „salveze” de încă o noapte friguroasă de așteptare a autobuzului și se oferă să îl conducă acasă. Cu cât înaintează mai mult în noapte, cu atât devine mai incert cine salvează pe cine…

Împreună (2020)

Regizor: Alma Buhagiar

Durată: 25 de minute

Distribuție: Bogdan Farcaș, Lungu Toma,

Iulia Lumânare, Adrian Titieni,

Elena Ecaterina Lupu

Sinopsis: Filmul captează un moment din viața unui copil ai cărui părinți sunt divorțați- mama vine să-l ia de la tatăl său pentru a-l duce într-o vacanță. Scurtmetrajul este câștigător al marelui premiu la Festivalul Studențesc CineMAiubit.

Eu sunt Dorin (2020)

Regizor: Valeriu Andriuță 

Durată: 23 de minute

Gen: Dramă

Distribuție: Prisacari Eugeniu, Ecaterina Ladin,

Vitalie Bantas, Tudor Andronachi, Eliza Bercu,

Mia Butnaru, Alexandrina Grecu, Oleg Macovei

Sinopsis: „Eu sunt Dorin” este filmul care încheie trilogia despre Basarabia a regizorului Valeriu Andriuță, produs de Amprenta Films în coproducție cu Fantascope Films.

Filmul urmărește povestea lui Dorin, un tânăr din provincie, care se angajează, contra unei sume de bani, să susțină un examen de licență în locul altui student. Acțiunea are loc în mediul urban. Prins în caruselul unor relații sociale și umane deformate, Dorin are o noapte la dispoziție pentru a-și asuma o nouă identitate.

Da, da, promit! (2021)

Regizor: Michael Cuptor

Durată: 8 minute

Distribuție: David Mandache, Ileana Popovici,

Adi Gheo

Sinopsis: O bunica își inventează o dorința în speranța de-a își revedea nepotul.

Șoarecele B (2021)

Regizor: Ioachim Stroe

Gen: Animație

Sinopsis: În liniștitul oraș Genopolis, doctorul Fronius, profesor de psihologie începe o serie de  experimente, intenționând să răstoarne teoria lui Darwin. El urmărește să demonstreze că  șoarecii sunt capabili de empatie. Minunea însă durează puțin. Experimentul eșuează chiar  înainte ca profesorul să facă publică epocala sa descoperire. Instinctele primează, iar  șoarecele mai mare, lipsit de scrupule, îl va transforma pe cel mai mic în sclavul său. În ciuda  acestui fiasco și dorindu-și faimă și respectul breslei, Fronius decide să facă publică  descoperirea, concluzionând că finalul nu schimbă cu nimic intenția științifică inițială. 

17 aprilie (2021)

Regizor: Andrei Georgescu

Durată: 23 de minute

Distribuție: Rareș Andrici, Pavel Trifan, Vlad 

Craioveanu, Gabriel Spahiu, Paul Ballo

Sinopsis: Doi practicanți de sporturi extreme lucrează ca locotenenți pentru un mafiot local. O poveste de aventuri de tipul „nu pune întrebări, nu spune mai departe.

Reziliența (2017)

Regizor: Mihai Țărnă

Durată: 18 minute

 

Sinopsis: Ideea peliculei a fost inspirată de preotul Sergiu Curnic, paroh al Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Chișinău. „Rezilienţa” prezintă anii de prigoană prin care a trecut Biserica Ortodoxă din spațiul pruto-nistrean, aducând în prim plan și o reflecție despre poporul nostru, răspunsuri la întrebările fundamentale: Cine suntem? și Încotro mergem?. Cuvântul reziliență înseamnă rezistența unui material dur la șoc. Scurtmetrajul „Rezilienţa” este, așadar, o poveste despre credință, jertfă, răbdare și minuni.

 

SEARĂ DE SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI | VINERI, 13 AUGUST

CERbul a trecut prin fața mea (2020)

Regizor: Vlad Petri

Durată: 27 de minute

Gen: Documentar

Sinopsis: În timpul perioadei de izolare, bunica din partea tatălui, în vârstă de 90 de ani, a murit. Căutând prin arhivele personale, am găsit o înregistrare audio cu ea și câteva albume cu fotografii. Acest film, compus în întregime din fotografii, prezintă o parte a poveștii ei de viață, reflectată în contextul evenimentelor socio-politice prin care a trecut România în secolul XX.

 

31 DE ORE (2021)

Regizori: Claudiu Mitcu

Durată: 21 de minute

Distribuție:  Alexandru Potocean, Vlad Ivanov,

Ioana Flora, Mihai Calotă, Dana Rogoz,

Ilinca Sava, Marc Anger, Florentina Năstare

Sinopsis: Ștefan este un chirurg suprasolicitat, care abia a ieșit dintr-o tură de 31 de ore. Există un caz de ultim moment și el este singurul chirurg disponibil și intră pentru o ultimă intervenție înainte de a pleca acasă. Lucrurile nu merg așa cum și-a planificat și pacientul moare pe masa de operații.

Acum începe o sagă de întrebări deontologice, în care sistemul de sănătate românesc corupt este sub un control atent.

 

INTERFON 15 (2021)

Regizor: Andrei Epure

Durată: 22 de minute

Distribuție: Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu,

Marius Ghica, Otilia Panainte,  Ozana Oancea,

Ioana Mateescu, Liviu Pintileasa

Sinopsis: Mai mulți rezidenți descoperă o femeie inconștientă aflată în fața blocului. Chiar dacă locuiește la etajul trei, nimeni nu-i știe numele. În așteptarea salvării, vecinii reflectă asupra vieții ei și a vieții lor.

Mens Sana (2018)

Regizor: Carina Gabriela Dașoveanu

Durată: 6 minute

Distribuție: Mariana Oprea

Sinopsis: Mens Sana este un scurtmetraj care aduce în prim plan povestea Marianei Oprea, una din supraviețuitoarele incendiului de la Colectiv. Fata este filmată în tăcere, în intimitatea apartamentului sau în căldura apei din cada de la baie, cu rănile la vedere, în timp ce pe coloana sonoră auzim fragmente din apeluri la 112 din acea noapte teribilă. Scurtmetrajul este dureros, prezentând realitatea pe care au trăit-o victimele incendiului.

Taxi de Niro 2 (2021)

Regizor: Ionuț Lucian Rusu

Durată: 29 de minute

Actor în rolul principal: Adrian Cucu

Sinopsis: Taxi de Niro e condus de un șofer foarte sociabil care se folosește de această meserie pentru a-și găsi parteneri de dialog și pentru a învăța lecții de viață. Reușește să își îndeplinească scopurile? Rămâne să aflăm.

BORCANE PLINE CU ORICE (2021)

Regizor: Cătălina Simion- Călin

Durată: 22 minute

Distribuție: Doru Cătănescu, Alexa Istrate,

Traian Leahu, Mihaela Stiopol

Sinopsis: Nelu, un om de afaceri local din Muscel, speră să-și dezvolte afacerea „Jars Filled With Everything” prin participarea ca reprezentant la un Congres din Italia. Dar calcul de acasă nu se potrivește cu cel din târg.

White (2020)

Regizor: Dan Tudor

Durată: 22 de minute

Gen: Dramă

Distribuție: Dan Tudor, Ada Navrot,

Orodel Olaru, Adela Popescu, Vlad Vîlciu,

Oana Drăghici, Marius Furtună, Teodor Dincă,

Iulia Neacșu

Sinopsis: Undeva, cândva, Liviu Pușcaș, președintele revoluționarilor, oferă certificate de revoluționar contra unei sume de bani. La un moment dat, „afacerea” scapă de sub control.

White a obţinut 4 premii la Festivalul Indie Short Fest: Best Film Noir Short, Best Actor: Dan Tudor, Outstanding Achievement Award (Director-Male) Dan Tudor, Outstanding Achievement Award (original screenplay).

Track one (2020)

Regizor: Dan Tudor

Durată: 9 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Adela Popescu,

Afrodita Androne,  Pavel Bârsan, Florin Dobre

Sinopsis: Track One reprezintă filmul de debut al lui Dan Tudor în calitate de regizor de film. Pentru a pune în scenă acest scurtmetraj care este ca un vis devenit realitate, Alex, personajul principal, experimentează lumea filmului utilizând Ghidul pentru începători. Cât de departe poate ajunge Alex? Ce resurse va folosi pentru a face acest film? Care este tendința de a fuziona povestea sa de viața cu povestea filmului? Asta este ce trebuie să descopere Alex.

Producția a obţinut premiul pentru „Best Dark Comedy Short” la Festivalul Indie Short Fest.

Casa cu un om (2021)

PROIECȚIE ÎN PREMIERĂ

Regizor: Dan Tudor

Distribuție: Virgil Ogășanu, Dan Tudor, Tudorel 

FIlimon, Ana Maria Lazăr, Mihai Ogășanu, 

Pavel Bârsan, Alexandru Constantin, Vlad Vîlciu

 

Sinopsis: Un scriitor și o profesoară de literatură, soț și soție, sunt în căutarea casei ideale. Însoțiți de reprezentanții agenției imobiliare, cu banii lichizi în geantă, pornesc într-o aventură stranie, absurdă și periculoasă. Totul scapă de sub control, pas cu pas, comic, cinic și ilogic!

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2021 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!