SFR LA OPEN CAMP 26 – 28 iulie 2022
FESTIVALSFR.RO PROGRAMUL EVENIMENTELOR

PARTENERI

ORGANIZAT DE

CU SPRIJINUL

PARTENERI MEDIA

balanta

BALANȚA (1992)

Teatrul de vară Vaslui
Marți, 26 iulie 2022 | ora 21:00
Intrarea liberă

Proiecție aniversară în prezența actriței Maia Morgenstern – 30 de ani de la lansare

 • Regizor: Lucian Pintilie
 • 105 minute
 • Distribuție: Maia Morgenstern, Răzvan
 • Rating: AP-12
 • Invitat: Maia Morgenstern
„Balanța” este prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD – Groupe Société Générale. București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor dar vor reuși să facă față provocărilor vieții, de parcă ar fi fost atinși de grația divină… “Pentru Lucian Pintilie este un pariu câștigat. Regizorul a recurs la formula unui cinema direct, fără ornamente formale, cu episoade trepidante și umoristice, cu o narațiune de o admirabilă cursivitate.” – Dana Duma – 1992 (Cinema).

ONE-WOMEN SHOW… O BIOGRAFIE CU MAIA MORGENSTERN

Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”
Miercuri, 27 iulie 2022 | ora 14:00
Intrarea liberă

METRONOM (2022)

Teatrul de vară Vaslui
Marți, 26 iulie 2022 | ora 21:00
Intrarea liberă

Proiecție aniversară în prezența actriței Maia Morgenstern – 30 de ani de la lansare

 • Regizor: Alexandru Belc
 • 93 minute
 • Distribuție: Vlad Ivanov, Mihai Călin, Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Andreea Bibiri
Filmul ne introduce în România anului 1972, toamna. O adolescentă de 17 ani, Ana, află că în câteva zile iubitul său va fugi din țară, definitiv. Astfel, cei doi decid să-și petreacă ultimele zile împreună.
*În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”

COPACUL DORINȚELOR: AMINTIRI DIN COPILĂRIE (2022)

Teatrul de vară Vaslui
Joi, 28 iulie 2022 | ora 21:30
Intrarea liberă
 • Regizor:Andrei Huțuleac
 • 87 minute
 • Distribuție: Teodor Corban, Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Maya Noelle Prediger, Grigorie Silișteanu
 • Rating:AG
Mara, o fetiță de 12 ani grav bolnavă, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată: „Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă.
Un film pentru întreaga familie inspirat din fapte reale, care spune o poveste plină de peripeții, momente de umor, emoție și speranță.
*În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”
Născută la data de 1 mai 1962, Maia Morgenstern este una dintre cele mai apreciate şi iubite personalități române, fiind cunoscută la nivel național și internațional datorită rolurilor din teatru și film. Este directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, actriță și cântăreață în limba idiș și profesor și decan al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion. În 2010 a fost numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România. A absolvit în 1985 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Dem Rădulescu. După terminarea studiilor, a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, până în 1988. În anul 1989 se transferă la Teatrul Evreiesc de Stat, iar din 1990 se angajează la Teatrul Național din București, pe scena căruia a jucat în numeroase spectacole și a lucrat cu mari regizori de teatru români. Este cunoscută publicului mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos. Pe langa activitatea de actrița, Maia Morgenstern a fost membră a juriului unor importante festivaluri de teatru și film, precum: Festivalul de la Geneva, Festivalul de la Salonic, Festivalul de la Angers, Festivalul de la Monte Carlo. În România face parte din juriul pentru acordarea Premiului Național de Excelență în Cultura Română. De-a lungul timpului, a fost recompensată cu numeroase premii și distincții, printre care și Ursul de Argint la Festivalul Filmului de la Berlin pentru rolul din filmul Balanța.
Actrița Maia Morgenstern este invitat special al Caravanei Serile Filmului Românesc, la Vaslui.