SFR la open camp | 24 - 26 august 2021 |

FESTIVALsfr.RO | PROGRAMUL EVENIMENTELOR

TATA MUTĂ MUNȚII (2021)

DRAMĂ

Marți, 24 august 2021 | ora 21:00

Intrare liberă

Regizor: Daniel Sandu
Durată: 109 minute
Distribuție: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuţă, Tudor Smoleanu, Virgil Aioanei, Radu Botar, Petronela Grigorescu, Bogdan Nechifor, Cristian Bota
Rating: AG

Invitat: Cristian Bota

Filmul prezintă povestea unui bărbat gata să înceapă o nouă etapă alături de o femeie mai tânără, însă este readus violent în contextul vieţii pe care încearcă s-o lase în urmă atunci când fiul său adolescent dispare într-o drumeţie montană.

Astfel, Tata mută munții, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Daniel Sandu, aduce în atenția cinefililor legătura puternică dintre Mircea și băiatul lui care se pierde accidental pe un traseu de munte. Tatăl e gata să treacă peste orice și investește toata tenacitatea, puterea, ambiția și relațiile de care dispune pentru a-și regăsi copilul.

Pelicula este inspirată de o întâmplare adevărată şi spune o poveste despre vinovăţie şi dragoste, despre echitate şi compromisuri, despre lupta unui tată în încercarea de a-şi salva fiul.

*În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”

SEARĂ DE SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI

Miercuri, 25 august 2021 | ora 21:00

Intrare liberă

When night meet dawn | regia Andreea Borțun

Love stories on the move | regia CARINA-Gabriela DAȘOVEANU

ÎN NOAPTE | regia Ana Pasti

17 aprilie | regia Andrei Georgescu

Cerbul care a trecut prin fața mea | regia Vlad Petri

31 de ore | regia Claudiu Mitcu

Interfon 15 | regia Andrei Epure

Ora 20.00 Concert Bogdan Simion

*În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”

BERLINER (2020)

COMEDIE | DRAMĂ

Joi, 26 august 2021 | ora 21:00

Intrare liberă

Regizor: Marian Crișan
Durată: 93 de minute
Distribuție: Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Sorin Cociș, Maria Junghietu
Rating: AP12

Filmul aduce pe ecran o prietenie ciudată între un șofer de tractor dintr-un orășel de provincie și un politician de rang înalt din București, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupție și valori morale. Titlul vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara lui 1963.

Premii: Premiul „Keen Eye” – Russian Cinema Club Federation, la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF)

*În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se mută la Casa de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase”

          Actor de teatru și film, Cristian Bota s-a născut la data 16 mai 1992 în București. A absolvit Universitatea de Arte Teatrale și Cinematografie în anul 2013, acolo unde a frecventat cursurile clasei profesorului Adrian Titieni, iar în anul 2012 a jucat primul său rol în filmul Rebellion. A interpretat roluri în Poarta Albă, din 2014, Karmasutra, în anul 2016 și Roslund Hellström: Box 21, apărut în anul 2020. Joacă pe scena teatrului National ,,I.L. Caragiale” din București.

          Prima sa nominalizare din 2014 la Premiile Gopo, pentru Premiul Tânără Speranță, se datorează rolului din filmul Poarta Albă. Este invitatul Irinei Margareta Nistor în cadrul emisiunii „PoveștiCOOL”, la rubrica „Cine COOL”, unde vorbește despre scurtmetrajul Karma Sutra, primul său scurtmetraj, în care prezintă povestea primului său copil.

          Pe Cristian Bota îl întâlnim în producții precum OctavPerfect SănătosUn pas în urma serafimilor, unde interpretează rolul lui Voinea. În cadrul Caravanei SFR la Open Camp VasluiCristian Bota va fi invitat la proiecția filmului Tata mută munții. 

ORGANIZAT DE

CU SPRIJINUL

Parteneri

Parteneri MEDIA

 

Copyright © Serile Filmului Romanesc 2010 - 2022 | Produs de Artis - Pe limba ta!

Intră pe

Partenerul tău la festival!