Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR) oferă o nouă oportunitate de voluntariat în cadrul celui mai mare festival de film românesc din țară. Programul VoluntarEști. TrăiEști. ÎntâlnEști. FilmEști este creat special pentru persoanele dornice de acțiuni de voluntariat și preocupate de promovarea cinematografiei românești sub toate formele ei.

Începând cu 25 aprilie și până pe 25 mai 2021, voluntarii pot completa formularul disponibil pe https://festivalsfr.ro/voluntaresti/ și se pot înscrie în etapa de selecție.

Anul acesta, festivalul SFR se va desfășura în perioada 11-15 august 2021, iar organizatorii au anunțat deja câteva noutăți pentru ediția cu numărul 12, care pot fi urmărite pe site sau pe pagina de Facebook a festivalului.

“Voluntarii sunt sufletul festivalului – fără ei n-am reuși să realizăm ceea ce ne propunem și să îi facem pe invitați și pe spectatori să se simtă ca într-o capitală a filmului românesc. Ne-am dat seama, mai ales acum, realizând ediția din pandemie (ediția a 11-a, septembrie 2020), că voluntarii de toate vârstele reprezintă SFR, oferind din timpul și pasiunea lor celor care vin să se bucure de experiența de festival”, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.

Cum știi că VoluntarEști este pentru tine?

 • Ai peste 16 ani, locuiești în Iași și ești disponibil în perioada 11-15 august 2021, dar și cu două săptămâni înainte de festival, pentru că atunci vom face distribuirea în echipă și vom stabili toate detaliile;
 • Iubești să participi la evenimente și dorești să îți pui și tu amprenta și să contribui la dezvoltarea și promovarea diversității culturale din Iași;
 • Vrei să vezi cum se organizează un festival și ce înseamnă munca în echipă;
 • Ești o fire comunicativă, prietenoasă și îți dorești să cunoști cât mai multă lume;
 • Vrei să demonstrezi cunoștințelor că recomandările de filme sunt într-adevăr punctul tău forte și ești mereu informat/ă despre noutățile cinematografice;
 • Te-ai întrebat mereu cum sunt în viața reală personajele din filme.

Ce beneficii vei avea ca parte din VoluntarEști:

 • certificat de voluntariat;
 • tricou, ecuson, materiale promoționale pentru voluntari (surpriză!);
 • relații cu oameni extraordinari, prieteni și amici interesați de filmul românesc;
 • șansa de a dialoga cu actorul sau regizorul tău preferat;
 • posibilitatea de a intra în echipa Asociației Studenților Jurnaliști, iar la următoarea ediție – șansa de a fi în echipa SFR;
 • intrare liberă la toate proiecțiile de la festival.

Poți citi mai multe detalii despre ediția de anul acesta și despre edițiile din anii trecuți pe pagina de Facebook SFR și pe www.festivalsfr.ro.

Inițiat de Asociația Studenților Jurnaliști

Organizat de ARTIS

Partener media oficial Europa FM

Parteneri media: AGERPRES, TVR Iași, TVR Moldova, Radio România Iași, Radio România Cultural, Ziarul de Iași, Viva FM, Cinemaraton, Radio HIT, Zile și Nopți, Suplimentul de cultură, Evenimentul Regional al Moldovei, MovieNews, Munteanu recomandă, inOras.ro, Apollonia TV, Iași TV Life.